Αγνά Υλικά

Το βασικό χαρακτηριστικό διαφοροποίησής μας, είναι η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούμε εξασφαλίζοντας έτσι τα καλύτερα δυνατά προϊόντα για τους πελάτες μας. Κατά συνέπεια προσφέρουμε την καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας.
ΑΛΕΥΡΙ:

Το αλεύρι που χρησιμοποιείται στην ζύμη είναι από επιλεγμένες ποικιλίες σταριού που προέρχεται από την καρδιά του κόκκου. Η δε αυξημένη σκληρότητα απαιτεί ειδικά αναμεικτήρια ικανά να αναδεύουν το πιο σκληρό ζυμάρι.


ΖΥΜΗ:

Η φρέσκια ζύμη ποτέ δεν χρησιμοποιείται αυθημερόν και κατά συνέπεια δεν περιέχει ουσίες που επιταχύνουν την ωρίμανση, όπως γίνεται για οικονομία από πολλούς που φτιάχνουν "φρέσκια" ζύμη και την χρησιμοποιούν μετά από μερικές ώρες επιταχύνοντας την ωρίμανση. Η δική μας ζύμη ακολουθεί την διαδικασία της ωρίμανσης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία το λιγότερο για 24 ώρες δίνοντας την δυνατότητα στα υλικά της να αναδειχθούν αργά-αργά ώστε να πραγματοποιηθεί η φυσική ζύμωση και να επιτευχθεί η εξαιρετική της γεύση και το φυσικό της άρωμα. Συνολικά η ζύμη χρειάζεται τουλάχιστον 1 μέρα για να ολοκληρώσει την ωρίμανσή της και μόνο τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, διατηρούμενη καθ’ όλη αυτή την διάρκεια σε θερμοκρασία απο 1 έως 40°C (Η αφράτη ζύμη χρειάζεται 48 ώρες και η Italian Style 36 ώρες).


ΖΑΜΠΟΝ - ΜΠΕΙΚΟΝ:

Το καπνιστό ζαμπόν είναι μόνο από μπούτι (όχι ωμοπλάτη) και το καπνιστό μπέικον είναι όλα προϊόντα φτιαγμένα αποκλειστικά για την Domino’s από πιστοποιημένες από την Domino’s εταιρείες αλλαντικών, με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί από την Domino’s. Οι εταιρείες αυτές ελέγχεται ετησίως από τους εξειδικευμένους τεχνολόγους τροφίμων της Domino’s International ώστε να διασφαλίζονται οι αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας.


ΚΟΥΤΙ ΠΙΤΣΑΣ:

Τα κουτιά πίτσας που χρησιμοποιούμε είναι από ανακυκλώσιμη χαρτομάζα (για να είναι φιλικά στο περιβάλλον), αλλά με επικάλυψη λευκού χαρτιού από καθαρή χαρτομάζα ώστε να μην έρχεται ποτέ σε επαφή το προϊόν και ειδικότερα οι λιπαρές ουσίες του προϊόντος, με την ανακυκλωμένη χαρτομάζα, σε αντίθεση με πολλά κουτιά πίτσας που κυκλοφορούν στην αγορά και έχουν “μερική” προστασία.


ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

Όλα τα λαχανικά είναι φρέσκα, πλένονται σε πιστοποιημένο εργοστάσιο που τηρούνται διαδικασίες HACCP-ISO 22000 ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα χωρίς να χρησιμοποιείται κανένα είδος συντηρητικού ή άλλων βλαβερών ουσιών. Γίνεται διακίνηση κάθε 2-3 μέρες ώστε να είναι όλα τα λαχανικά πάντα φρέσκα.ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ:

Η μοτσαρέλα που χρησιμοποιούμε είναι χαμηλών λιπαρών (22%) που παράγεται στις πεδιάδες τις Ουαλίας από αγελαδινό γάλα αποκλειστικά για την Domino’s. Είναι τεμαχισμένη σε κυβάκια ώστε να κατανέμεται πιο σωστά πάνω στην πίτσα και είναι από 100% ΓΝΗΣΙΟ ΤΥΡΙ (δεν περιέχει άλευρα ή παράγωγα τυριών με άρωμα μοτσαρέλας που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά).


ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ:

Το πικάντικο μοσχάρι είναι από την Δανία, φτιαγμένο με ειδική συνταγή μόνο για τη Domino’s.


ΠΕΠΕΡΟΝΙ:

Το πεπερόνι μας είναι φρέσκο προϊόν "ΑΕΡΟΣ" και όχι βραστό και κατεψυγμένο όπως είναι όλα τα άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το προϊόν αέρος ωριμάζει για 25 μέρες σε ειδικό θάλαμο με κυμαινόμενη υγρασία και θερμοκρασία και περιέχει τα μυστικά μπαχαρικά της Dominos. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της ωρίμανσης το προϊόν χάνει το 30% του βάρους του! Έτσι μόνο εξασφαλίζεται η maximum γεύση! Η μοναδικότητα του το μετατρέπει σε προϊόν delicatessen και δυστυχώς… διπλασιάζει το κόστος του.


ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ:

Όλοι οι προμηθευτές της Domino’s περνάνε εξονυχιστικό έλεγχο πριν επιλεχθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί παγκόσμια "τιμή" για ένα προμηθευτή να έχει επιλεγεί από την Domino’s. Φυσικά προϋπόθεση είναι να έχει πιστοποίηση HACCP, (πιστοποίηση ποιότητας στην διαδικασία παραγωγής) και να αποδέχεται συχνούς ποιοτικούς έλεγχους από τους τεχνολόγους τροφίμων της Domino’s International.


ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ:

Η παρμεζάνα που χρησιμοποιούμε είναι Reggiano, έχει ονομασία προέλευσης (προέρχεται από την περιοχή Reggiano της Ιταλίας), από όπου λαμβάνει την επωνυμία της, αφού έχει ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες σε περιβάλλον με ειδικές συνθήκες θερμοκρασίας. Είναι προφανές ότι η παρμεζάνα Reggiano (που είναι προϊόν delicatessen) είναι σημαντικά πιο ακριβή από την Grana και τις άλλες παρμεζάνες που κυκλοφορούν στην αγορά.


ΣΑΛΤΣΑ BBQ:

Η σάλτσα BBQ είναι Αμερικάνικης προέλευσης με συνταγή αποκλειστικά φτιαγμένη για την Domino’s.


ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:

Η σάλτσα ντομάτας είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα μας και περνά από πολλούς ελέγχους πριν μπει στην πίτσα ώστε να μην έχει ίχνος συντηρητικών. Οι ντομάτες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της σάλτσας Domino’s είναι 100% ελληνικές. Η Domino’s International εκτός του ελέγχου διαδικασίας παραγωγής λαμβάνει τυχαία δείγματα από την παραγωγή του προμηθευτή σε μηνιαία βάση ώστε να ελέγχει συνεχώς την ποιότητα και την γεύση της σάλτσας, εκδίδοντας ειδική αναφορά ελέγχου ποιότητας.


ΣΚΕΥΗ:

Στα καταστήματα μας δεν χρησιμοποιούμε κανένα γυάλινο σκεύος για λόγους ασφαλείας. Ακόμα και τα προστατευτικά των φώτων στην οροφή του καταστήματος δεν είναι γυάλινα αλλά από πλεξιγκλάς!


CHEDDAR:

Το τυρί cheddar είναι Βελγικό προϊόν και παράγεται αποκλειστικά για την Domino’s.

ΦΕΤΑ:

Η φέτα είναι 100% από πρόβειο γάλα. Φυσικά είναι Ελληνικό προϊόν αρίστης ποιότητας παραγόμενο με παραδοσιακό τρόπο και Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ:

Η τροφοδοσία όλων των καταστημάτων γίνεται από ένα κεντρικό σημείο διανομής (το commissary) με ιδιωτικά φορτηγά ψυγεία ώστε να ελέγχεται η θερμοκρασία και να εξασφαλίζεται ο απόλυτος έλεγχος της ποιότητας και η ομοιογένεια όλων των πρώτων υλών και προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι σε οποιοδήποτε κατάστημα και εάν πάει ένας πελάτης μας θα λάβει ακριβώς το ίδιο προϊόν.

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

Οι φτερούγες που επιλέγουμε είναι πιο μεγάλες και απόλυτα καθαρισμένες. Ο προμηθευτής μας που είναι στην Γαλλία χρησιμοποιεί μία τεχνική κατά την οποία οι φτερούγες αποκολλούνται, (μια τεχνική καθόλου διαδεδομένη λόγω κόστους) ώστε ποτέ να μην σπάνε. Όταν σπάει το κόκαλο του κοτόπουλου δημιουργεί αιχμές που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες, γι αυτό οι φτερούγες της Domino’s (τα Buffalo Wings) είναι 100% ασφαλείς και για τα παιδιά!

ΨΥΓΕΙΑ:

Η σωστή λειτουργία όλων των ψυγείων στα καταστήματά μας όπως και στην μονάδα παραγωγής, παρακολουθείται και καταγράφεται με ειδικούς αισθητήρες συνδεδεμένους στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την σωστή λειτουργία τους ανά 15 λεπτά, 24 ώρες το 24ωρο, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη συντήρηση των προϊόντων. Το ίδιο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχει εγκατεστημένο και στα φορτηγά διακίνησης των προϊόντων εξασφαλίζοντας έτσι και την ασφαλή μεταφορά τους. Επιπλέον στα καταστήματα και στα φορτηγά παρακολουθούνται και καταγράφονται με διακριβωμένα θερμόμετρα οι θερμοκρασίες των θαλάμων και όλων των προϊόντων. Σε περίπτωση βλάβης γίνεται αυτόματη κλήση στα κινητά των υπευθύνων ώστε να επιληφθούν του προβλήματος χωρίς καθυστέρηση.