Η Ιστορία της Domino's

corporate-history

Η ιστορία της Domino’s ξεκίνησε στην Αμερική, όταν το 1960 ο Tom Monaghan και ο αδερφός του αγόρασαν ένα μικρό κατάστημα που πουλούσε Pizza στο Ann Arbor του Michigan.

Μέχρι το 1983, η Domino’s Pizza φθάνει να έχει 1,000 καταστήματα, ενώ το 1989 αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο διατηρώντας 5,000 εταιρικά καταστήματα και άλλα 1,000 καταστήματα franchise.

Το 1998, ο Monaghan αποσύρεται και η εταιρεία μεταβιβάζεται στην επενδυτική εταιρεία Bain Capital Inc., που λίγο αργότερα επιλέγει τον σημερινό Πρόεδρο και Δ. Σύμβουλο, Patrick Doyle.

Το καλοκαίρι του 2004 η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Αμερικής (σύμβολο DPZ) και μετατρέπεται σε πολυμετοχική εταιρεία (Public Company).


Σήμερα η Domino’s Pizza διαθέτει πάνω από 10.000 καταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων εταιρειών παγκοσμίως που έχει πετύχει συνεχή αύξηση πωλήσεων, κάθε τρίμηνο, από την πρώτη ημέρα της λειτουργία της!


Στην Ελλάδα και την Κύπρο η ιστορία της Domino’s Pizza ξεκίνησε το 1996, όταν η Anatron Food Services Α.Ε απέκτησε τα δικαιώματα (Master Franchise) και άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Βόρεια Αθήνα, στην Ερυθραία.


Το 1997 ιδρύθηκε η μονάδα παραγωγής της εταιρείας, στην Μεταμόρφωση Αττικής, όπου παράγεται η φρέσκια ζύμη και γίνεται η προμήθεια και η προετοιμασία όλων των Α’ υλών που χρησιμοποιούνται στα καταστήματα.


Σήμερα η Domino’s εξυπηρετεί σχεδόν το σύνολο του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενώ έχει αρχίσει να επεκτείνεται ανοίγοντας καταστήματα στην επαρχία με ιδιαίτερη επιτυχία.Έχει επίσης δημιουργήσει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, τη νέα μονάδα παραγωγής φρέσκιας ζύμης και αποθήκευσης-διακίνησης όλων των πρώτων υλών της.


Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία 50 καταστημάτων στην Ελλάδα, 12 στη Βούλγαρία και επί πλέον 12 στην Κύπρο μέσα στα επόμενα χρονια.